Arnavut Ciğeri

Malzemeler

Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri
2 orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr. zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Un
Sumak

Ciğerin üzerindeki zarı çıkardıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Ciğerleri tuzlayın ve az toz biber serptikten sonra bol un içinde el yardımı ile döndürüp her yanını una bulayın. 10 dakika kadar unlu bırakın. Daha sonra unlanmış ciğerleri bir elekte eleyerek fazla unlarını alın ve kızdırılmış zeytinyağını boca edin. Tavayı devamlı sallayarak ve tahta kaşıkla karıştırarak unlanmış ciğerlerin her tarafının pişmesini sağlayın. Ateşten almaya yakın, yağa bir çorba kaşığı toz kırmızıbiber katarak ateşten alın. Soğanları piyazlık doğrayın içine ince kıyılmış maydanoz, tuz, bolca sumak koyarak Arnavut ciğeri yanında servise çıkarın.

Afiyet olsun.