Beyti

Malzemeler

Hamuru İçin :

Yarım kg un ( 4 su bardağı ),
1 yemek kaşığı maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar ılık su.

Köftesi İçin :

400 g kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 çay bardağı galeta unuv Karabiber
Pul biber
Tuz

Sosu İçin :

340 g. Domates Rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz

Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım. Unu bir kaba eleyin ve en son tuz ilave edilecek şekilde bütün malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırınız. Hamur bezelerinin üzerini nemli bir bez veya streç filmle örtecek şekilde örtün. Mayalanan hamurları hafif unlayarak incecik olacak şekilde merdane yardımıyla inceltin. İncelttiğiniz hamurları yağsız tavada veya sacın üzerinde pişirin ve soğuması için dinlendirin. Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişirin. Köftelerimizi fırından aldıktan sonra yufkamızı tezgaha alarak ikiye bölelim. Yarım lavaşın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim. Lavaşın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı verev şeklinde dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım. Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim.185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Sosu için; küçük bir tavada tereyağını eritelim. Üzerine domates rendesi boşaltarak baharatları ve tuzu ilave edip, karıştıralım.3-4 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Servis tabağına köftelerimizi alalım. Üzerine domates sosundan gezdirelim. Yoğurt ile servis edelim.

Afiyet olsun.