Etimek Tatlısı

Malzemeler

8 dilim
tuzsuz etimek

Şerbeti İçin

1 su bardağı
toz şeker




1,5 su bardağı
su

Elma Püresi İçin

3 adet
orta boy elma




2 yemek kaşığı 
toz şeker




1/2 su bardağı
 ince çekilmiş ceviz içi




1/2 tatlı kaşığı
 tarçın

Malzemeler

Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri
2 orta boy soğan

Malzemeler

Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri
2 orta boy soğan

Muhallebisi İçin

3 su bardağı 
süt




4 yemek kaşığı 
toz şeker




3 yemek kaşığı
 un




1 yemek kaşığı
 mısır nişastası




1 çay kaşığı
 vanilya özütü
1 tatlı kaşığı
 tereyağı

Üzeri İçin

1 paket
toz krem şanti




1 su bardağı
 soğuk süt




1/2 tatlı kaşığı
 tarçın

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılıması için bekletin.
Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizin. Ilıklaşan şerbeti etimeklerin üstüne döküp çekmesi için bekletin.
Kabuklarını soyduğunuz elmaları, dört eşit parçaya bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Rendelenmiş elmaları, toz şeker ilavesiyle geniş bir tavada soteleyin. Tarçın ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle karıştırarak soteleme işlemini 3-4 dakika kadar sürdürün. Pişirme işleminin ardından soğuması için bir kenarda bekletin.
Tatlının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın.
Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı kattığınız muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blender dan geçirin.
Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz elma püresini paylaştırın. Hazırladığınız muhallebiyi de üzerlerine döküp soğuması ve kabuk bağlaması için buzdolabında bekletin.
Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın. Kabuk bağlayıp soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi yayıp soğuması için buzdolabında bekletin.
Son olarak üzerine tarçın serptiğiniz tatlıyı, kare dilimler halinde kesip sevdiklerinizle paylaşın

Afiyet olsun.