Fırın Sütlaç

Malzemeler

5 su bardağı
 süt




1 su bardağı 
toz şeker




3 yemek kaşığı pirinç




1 adet 
yumurta sarısı




1,5 yemek kaşığı 
buğday nişastası




1 çay bardağı
 su




1 paket vanilya





Pirinçleri güzelce yıkayıp tencereye koyun ve üzerine 2 su bardağı su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çok az sulu olan pirinçlerin üzerine süt ilave edilip kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içerisine toz şeker, vanilya ve yarım su bardağı süt ile karıştırılmış nişasta eklenir. Sütlaç 10 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır. Pişen sütlaç, ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine veya güveç kaplara paylaştırılır. Kaseler fırın tepsisine dizilir ve tepsinin içerisine kaselerinin yarısına gelecek kadar su doldurulur. Fırın tepsisi fırının üst rafına yerleştirilip 200 derecede sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirilir. Hazırlanan fırın sütlaç, oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına konulur. Üzerine arzuya göre tarçın, fındık veya ceviz serpilir soğuk olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.