Fırında Makarna

Malzemeler

1 paket fırın makarna

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

3 su bardağı soğuk süt

2 adet yumurta sarısı

1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1/2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/4 demet dereotu


Bir tencerenin içinde kaynayan suyun içine makarnaları atın ve haşlamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kadar haşladıktan sonra suyunu süzün. Fırın kabını tereyağıyla güzelce yağlayıp sularını süzdürdüğünüz haşlanmış makarnaları bu kabın içine alın. Farklı bir tencereyi ocağa alın ve içinde tereyağı eritin. Eriyen tereyağının içine elediğiniz unu ilave edin ve kavurun. Un renk alınca içine soğuk sütü ve yumurta sarısını ekleyin. Hemen ardından rendelenmiş muskat cevizi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla da hazırladığınız sosu lezzetlendirin. Bu sosu, çırpıcı kullanarak karıştırın ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sosunuz hafif sulu bir kıvamdayken ocaktan alın. Fırın kabında beklettiğiniz haşlanmış makarnaların üzerine gezdirin. Tüm sosu döktükten sonra fırın kabının içindeki makarna-sos karışımını tahta bir kaşıkla harmanlayın ve üzerini düzleştirin. Son olarak bu karışımın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ince ince kıydığınız dereotuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.