İzmir Köfte

Malzemeler

250 gram kadar kıyma
1 adet yumurta
1 tane orta boy soğan
1-2 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
1-2 diş sarımsak
3-4 adet patates
İstenildiği kadar yeşil sivri biber
Birer tatlı kaşığı salça (domates ve biber)
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Köftemizin yapımı tahmin edeceğiniz üzere oldukça pratik. Hemen derin bir kabın içine kıymanızı alalın. Üzerine soğanı rendeleyip, yumurtasını kırın. Bayat ekmek içini varsa galeta ununu ekleyelim, sarımsağı ve baharatları da ekleyip güzelce yoğuralım. Köftemiz kıvam aldığında küçük parçalar koparıp uzunlamasına şekil verelim. Şekil verdiğimiz köfteleri kızgın yağda hafif kızartalım. Patateslerimiz de soyup elma dilimi şeklinde keselim ve onları da kızartalım. Kızaran köfte ve patatesleri fırın tepsisinin içine sırasıyla dizelim. Dizdiğimiz köfte patatesin arasına yeşil biberleri koyalım. Sosu için sıcak suyun içine biber ve domates salçası koyup tuzunu da ekleyip eriyen salçayı köftelerin üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyup yarım saat kadar pişirelim. Suyunu çektiğinde köftemizi çıkaralım ve sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun.