Karnıyarık

Malzemeler

İçi İçin

300 gr kıyma,
1 adet büyük soğan,
1 adet sivri biber,
1 adet domates,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 tutam maydanoz,
Zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber.

İçi İçin

Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri

Kızartmak İçin

1 su bardağı kadar sıvı yağı.

Üzeri İçin

3 adet sivri biber,
1 adet domates

Sosu İçin

1 su bardağı su,
1 çorba kaşığı domates salçası.

Patlıcanları alacalı soyup sap kısımlarını biraz kısaltalım. Patlıcanların karınlarını çok dibe inmeden keselim. Tuzlu su da 20-25 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Patlıcanları sudan çıkartıp yıkayalım ve iyice kurulayalım. Sıvı yağda patlıcanları kızartalım ve havlu kağıt üzerinde bekletelim. İçi için; ince ince doğradığımız soğanı zeytin yağında hafif solana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edip kavuralım. Salçayı ve ince ince doğradığımız domatesi ilave edip karıştıralım. En son maydanozu ince ince doğrayıp ilave edip karıştıralım. Pişen harcımızın içine karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım. Borcama kızarttığımız patlıcanları dizelim. Patlıcanların orta kısımlarını kaşık yardımıyla biraz genişletelim. Kıymalı harcı patlıcanların orta kısmına ilave edip paylaştıralım. Patlıcanların üzerine dilimlenmiş domatesleri ve sivri biberleri yerleştirelim. Geniş bir kaseye et suyunu ve domates salçasını koyup iyice karıştıralım. Sosu borcamın kenarından dökelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Karnıyarıkları servis ederken üzerlerine sostan gezdirip servis yapalım.

Afiyet olsun.