Kilis Tava

Malzemeler

500 gram
 orta yağlı dana kıyma




2 adet
 patlıcan




5 adet
 yeşil biber




2 adet
 kırmızı biber




2 adet 
domates




1/2 demet
 maydanoz




2 diş
 sarımsak




1 adet
 soğan




1 tatlı kaşığı
 domates salçası




1 tatlı kaşığı
 biber salçası




1/2 çay bardağı
 karabiber




1 çay kaşığı
 tuz




1 çay kaşığı
 kimyon




1 yemek kaşığı
 zeytinyağı





1 kırmızı biber ve 3 yeşil biberi çok minik parçalar olacak şekilde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu incecik kıyın, sarımsakları ezin, domatesin çekirdekli kısmını atıp sadece eti kısmını minik minik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Önce sadece baharatları ekleyin ve 5-6 dakika kadar yoğurun. Sonra doğradığınız bütün sebzeleri ve salçayı da ekleyin ve 5 dakika kadar daha yoğurun. Yoğrulmuş kıymayı streçledikten sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Bu arada patlıcanları soyup, ince uzun şekilde dilimleyin. Bir tepsinin veya borcamın dibini yağlayın üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin. Patlıcanların üzerine hafif tuz gezdirin. Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kıymanın üzerine biber ve domateslerle süslemeler yapın. Son olarak da 1 tatlı kaşığı salça ve 1/2 bardak sıcak suyu yemeğin üzerine gezdirip, önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.