Kuru Fasulye

Malzemeler

500 gram kuru fasulye




4 yemek kaşığı ayçiçek yağı




1 adet orta boy kuru soğan




1 adet orta boy kırmızı biber (arzuya göre)




2 adet orta boy yeşil biber (arzuya göre)




1/2 yemek kaşığı 
biber salçası




1/2 yemek kaşığı
 domates salçası




3 su bardağı 
su




1/2 çay kaşığı 
tatlı toz kırmızı biber




1 çay kaşığı 
tuz



Ayıkladığınız kuru fasulyeleri bir gece önceden ılık suya basın. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli biberleri ve soğanları doğrayın.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış renkli biberler, biber ve domates salçasını ekleyip kısa süre daha kavurma işlemini sürdürün. Tatlı toz kırmızı biber ilavesiyle tatlandırın. Önceden suda bekletip suyunu süzdürdüğünüz kuru fasulyeleri ekleyip karıştırın. Kuru fasulyelerin üzerini az miktarda geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme işleminin sonuna doğru tuz ekleyin. Kıvam alan kuru fasulyeyi arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun.