Lazanya

Malzemeler

1/2 paket 
lazanya
500 gram 
orta yağlı kıyma




3 yemek kaşığı 
ayçiçek yağı




2 adet
 kuru soğan




2 diş 
sarımsak




2 adet 
domates




1 yemek kaşığı
 domates salçası




2 adet 
sivri biber




1 adet
 orta boy havuç




1/2 su bardağı
 sıcak su




1 su bardağı
 rendelenmiş kaşar peyniri




1 çay kaşığı 
tuz




1/2 çay kaşığı 
karabiber





Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı
 tereyağı




4 yemek kaşığı 
un




2 su bardağı 
soğuk süt




1/4 çay kaşığı
 karabiber




1/4 çay kaşığı 
rendelenmiş muskat cevizi





Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı
 ayçiçek yağı





Lazanyanın kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkarttığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz havucu rendeleyin. Sarımsakları incecik kıyın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından sırasıyla; kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç ve sivri biberleri ekleyin. Domates salçasını katın ve karıştırdıktan sonra 1- 2 dakika daha kavurun. Doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak ½ su bardağı sıcak suyu katın. Kıymalı harcı 3- 4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın. Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek sıra halinde dizin. Üzerlerine hazırladığınız beşamel sostan sürün.
Sırasıyla; kıymalı harç ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın. Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun.