Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler

600 gram 
kuşbaşı tavuk göğsü




500 gram
 kültür mantarı




3 yemek kaşığı
 zeytinyağı




1 adet
 domates




2 adet 
yeşil biber




2 adet
 kırmızı biber




1 çay kaşığı 
taze çekilmiş renkli tane karabiber

1 tatlı kaşığı
 kekik




1 çay kaşığı
 tuz





Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları büyüklüğüne ve isteğinize göre ince dilimler halinde ya da iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış fileto tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Ardından; doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, mantarı ekleyip, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; doğranmış domates, tuz, çekilmiş tane karabiber ve kekik ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre; ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun.