Mücver

Malzemeler

2 adet 
yumurta




3 adet 
küçük boy kabak




1 adet
 havuç 


(arzuya göre)


4 yemek kaşığı 
un




50 gram 
rendelenmiş kaşar peyniri




6 adet 
taze soğan




1/2 demet 
taze nane




1/2 demet 
maydanoz




1/2 demet 
dereotu




1/2 çay kaşığı
 tuz




1/2 çay kaşığı
 karabiber





Bol suda yıkadığınız kabakları, alacalı bir şekilde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan, taze nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Yumurtaları karıştırma kabına aktarın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş sebzeleri, ince doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak; unu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın. Arkalı önlü ters çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız kızarmış mücverleri, fazla yağını bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun.