Orman Kebabı

Malzemeler

1 kg kuşbaşı kuzu eti




1 adet
 büyük boy soğan




1,5 su bardağı
 bezelye




1 adet
 büyük boy patates




1 adet
 büyük boy havuç




2 adet
 kereviz sapı




2 adet
 büyük boy domates




1 yemek kaşığı
 biber salçası




1 yemek kaşığı
 domates salçası




3 su bardağı 
et suyu veya sebze suyu




1 tatlı kaşığı 
tuz




1 adet 
defne yaprağı




1/2 tatlı kaşığı
 karabiber




1/2 tatlı kaşığı 
pul biber




1 yemek kaşığı
 beyaz un




2 yemek kaşığı
 sıvı yağ




1 tatlı kaşığı 
tereyağ





Kuşbaşı kuzu etlerini hafif una bulayıp, tencereye atmandan önce silkeleyip , sıvı yağı ile iyice kızdırdığınız tencereye atın. Renkleri değişip kokuları çıkana kadar yaklaşık bir 10 dakika soteleyin ve kenara alın.
Aynı tencereye bu sefer, yemeklik doğradığınız soğanları alın biraz soteleyin sonra üzerine tereyağını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğanlar hafif ölünce incecik doğradığınız sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin. Hemen ardından ince ince doğradığınız kereviz saplarını da ekleyin.
Soğanlar iyice ölünce salçaları ekleyin, salçanın hafif kokusu çıkana kadar kavurun ve küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşayınca, küp küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeleri de tencereye atıp şöyle bir karıştırın ve etleri de tencereye geri atın.3 bardak suyu ekleyin defne yaprağını, tuz karabiberi atın ve kaynayana kadar bekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıngırdamaya alın. Tencerenizin ağzı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak, kısık ateşte 45-50 dakika piştiğinde Orman Kebabınız hazır olacaktır.


Afiyet olsun.