Pirinç Pilavı

Malzemeler

2 yemek kaşığı 
tereyağı




1 yemek kaşığı
 zeytinyağı




2 yemek kaşığı
 arpa şehriye




1 su bardağı
 baldo pirinç




1,5 su bardağı 
sıcak tavuk suyu




1/2 çay kaşığı 
tuz





Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresine aktarın. Arpa şehriyeyi hafif bir renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kadar kavurun. Pirinci bir süzgece alın ve berrak bir su çıkana kadar, çok fazla karıştırmadan pirinçleri durulayın. Suyunu tamamen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk alana kadar şehriyelerle birlikte kavurun. Son olarak sıcak tavuk suyu ve tuzunu eklediğiniz pilavı; kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10-12 dakika karıştırmadan pişirin. Pirinçler uzayıp, tane tane olduğunda pilav suyunu çekmiş ve olmuş demektir. Demlenmesi için pilavın üzerine kağıt havlu örttükten sonra kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Arzuya göre pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz. Demlenen ve tek tek dökülen tereyağlı pirinç pilavını, daha fazla bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun.